چالش های انبارداری چه مواردی هستند؟
چالش های انبار داری صنعتی چیست, اکوسیستم انبارها شامل فرآیندهای مختلفی میشوند که به واسطه آنها خدمات باکیفیتی به مشتریان ارائه میشود.
این در حالی است که همیشه در انبارها رویدادهای مختلفی رخ میدهند که مواد اولیه، کالاها، منابع انسانی و خدمات نهایی ارائه شده به مشتریان را تحت تأثیر قرار میدهند. در ادامه به معرفی مهمترین موارد آن میپردازیم.
اطلاعات نادرست درباره موجودی انبارها
مدیریت نادرست موجودی میتواند یکی از مهمترین چالش های انبارداری باشد. زیرا باعث ایجاد مشکلاتی در فرآیندهای مختلف میشود.
برای مثال ممکن است کارگران برای تأمین موجودی انبار به مکانی بروند که محصولات در آنجا در دسترس نیست. همین امر ممکن است در هنگام نگهداری محصولات در مکانی که قبلاً پر شده نیز اتفاق بیفتد.
در میان علل مختلفی که باعث بروز این چالش میشوند، فرآیندهای دستی بهروزرسانی دادههای موجودی، دلیل اصلی به حساب میآیند. زیرا اشتباه در این فرآیندها منجر به جمعآوری اطلاعات نامناسب یا بهروزرسانی نشده درباره موجودی انبارها و وقت تلف کردن کارگران برای بررسی فیزیکی و تصحیح خطاها میشود.
چیدمان و طراحی فضای انبار
چیدمان انبار اهمیت بسیاری در سادهسازی فرآیندهای انبار دارد. بنابراین بزرگترین چالش سیستم مدیریت انبار استفاده از فضا به عنوان کارآمدترین روش در موفقیت مدیریت انبار است.
عدم بهینهسازی سیستمهای ذخیرهسازی، پالت، فضای نامناسب و هدر رفته و استفاده ناکارآمد از فضای ذخیره سازی، از مشکلات شایع در انبارهایی است که طراحی فضا در آنها ضعیف است.
ردیابی محل موجودی
بسیاری از شرکتها برای پیشبرد امور کسب و کار خود، در زمانهای مشخص تعداد زیادی کالا را در انبار ذخیره میکنند.
تصور کنید کالای جدیدی وارد انبار شده و پس از مدتی نمیدانید که محل قرارگیری این موجودی در کجای انبار است و یا حتی نمیدانید که کالا در کدام راهرو یا قفسه نگهداری میشود.
این مشکلات نشان دهنده این است که سیستم مدیریت انبارداری شما در معرض خطر بوده و با چالشی جدی رو به رو است.
عدم نظارت بر موجودی کالا در سیستم مدیریت انبار میتواند منجر به ناکارآمدیهای بی شماری در داخل انبار شود. این ناکارآمدیها نیز سبب کند شدن عملیات انبارداری و افزایش هزینهها میشود.
عدم اطلاع از محل موجودی موجب صرف زمان بیشتری برای یافتن کالا در انبار شده و در نتیجه باعث آهسته شدن روند بارگذاری و تاخیر در حمل و نقل کالا میشود.
از سوی دیگر ممکن است مدیریت انبارها خود را هنوز به شیوه سنتی و با استفاده کاغذ و قلم انجام دهید. در این حالت نیز شما با چالش انبارگردانی مواجه میشوید.
استفاده ناکارآمد از فضا
یکی دیگر از چالش های انبارداری که مدیران با آن مواجه هستند، استفاده ناکارآمد از فضای انبارهاست. اما سؤال اینجاست که چرا مدیران از فضای انبار به درستی استفاده نمیکنند؟
در پاسخ نیز میتوان گفت که یک انبار با پیکربندی ضعیف میتواند باعث ایجاد چالشهای مدیریت موجودی انبارها شود.
میانگین استفاده از ظرفیت انبار تنها 68 درصد است که ثابت میکند از فضای انبار به طور کارآمد استفاده نمیشود. در حالی که انبارها با یک چیدمان بهینه میتوانند از کف و فضای عمودی خود برای ذخیرهسازی محصولات به حد کافی استفاده کنند.
تنوع زیاد در کالاهای ذخیره سازی شده
وزن و سایز های مختلف، ابعاد بسیار کوچک و بسیار بزرگ، شرایط نگه داری مختلف در خشکی یا رطوبت و در گرما و سرما، همه ی این موارد ممکن است در لیست اجناس ذخیره شده در انبار شما دیده شود. قطعا یک سیستم ذخیره سازی ثابت برای تمام این موارد کاربردی نخواهد بود.
به عنوان مثال برای ذخیره سازی اجناس در سرد خانه قفسه بندی سنگین گالوانیزه مناسب است. اما برای ذخیره سازی پالتهای حاوی اسلبهای سنگهای ساختمانی که برای جا به جایی نیازمند لیفتراک هستند، قفسه بندی صنعتی راک پالت کاربردی است.
اما با یک راه حل تخصصی و مهندسی شده به صورت اختصاصی برای کسب و کار شما، دیگر تنوع کالا، مشکل زا نیست.
با مشاوره با کارشناسان مجموعه قفسه بندی صدرا، ما میتوانیم بهترین راه حل را برای ذخیره سازی اجناس مختلف شما در فضاهای مختلف با بهترین هزینه ارائه میدهند.
مدیریت نادرست منابع انسانی
هزینههای منابع انسانی میتواند نزدیک به 65 درصد کل بودجه انبار را تشکیل دهد.
کارگران بخش جداییناپذیر انبارها هستند و مدیریت مؤثر آنها بهرهوری کلی فرآیندهای مختلف انبار را بهبود میبخشد.
البته نباید فراموش کرد که وجود طیف وسیعی از کارکنان که شامل مدیران و کارگران میشود و در دسترس بودن تجهیزات گرانقیمت، چالش های انبارداری را بیشتر میکنند.
در این شرایط مدیران انبار باید تصمیمات مهمی را برای استفاده حداکثری از نیروی کار موجود اتخاذ کنند. علاوه بر این، آنها باید مناطقی را بیابند که سیستمهای انبارداری آنلاین بتوانند برای کاهش هزینههای نیروی کار و کارآمدتر کردن فرآیند انجام سفارش وارد عمل شوند.
دقت در میزان موجودی انبار
داشتن کالای اضافی یا فقدان آنها ممکن است در مدیریت سیستم انبار مشکل ساز شود و این کار به عنوان یکی از مشکلات انبار، به هزینههای ذخیرهسازی یا از دست رفته فروش تبدیل میشود.
موجودی بیش از حد منجر به عدم گردش پول، مشکلات مربوط به فضای انبار، هزینه موجودی بیشتر برای تهیه مواد اضافی و خدمات ضعیف به مشتری میشود.
کمبود موجودی و عدم دقت در میزان موجودی یک مشکل جدی است، زیرا می تواند منجر به عدم اجرا یا تأخیر در سفارشات شود.
از دیگر چالش های بخش انبار در هر شرکت استخدام انباردار می باشد، که ما در مقاله استخدام انباردار به صورت کامل به مراحل استخدام انباردار و بررسی 12 نکته در استخدام انباردار پرداخته ایم.
حرف آخر:
امیدواریم که از این وبلاگ استفاده لازم رو برده باشید.
دیگر وبلاگ های ما را نیز مطالعه بفرمایید