معرفی قفسه بندی پالت راک
قفسه بندی پالت راک چیست, یکی از زیرمجموعه های اصلی قفسه بندی فلزی انبار می باشد که برای نگهداری اقلام چیده شده بر روی پالت ها مورد استفاده قرار میگیرد.
این گروه از قفسه بندی انبار که بیشتر در انبارهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد، تحمل وزن بالایی داشته و تا 16 متر قابل اجرا هستند.
انبار از جمله تولیدکنندگان انواع قفسه بندی پالت راک انباری می باشد که محصولات خود را به صورت سفارشی و بر اساس شرایط محیط انبار و نوع کالاها طراحی و تولید و با قیمت تولیدی با گارانتی ارائه می دهد.
قفسه بندی پالت راک چیست؟
در انبارهای بزرگ صنعتی و نیمه صنعتی بسیاری از کالاها و اقلام بر روی پالت های فلزی، چوبی و پلاستیکی قرار گرفته و در قفسه ها قرار میگیرند.
با توجه به اینکه قرار گرفتن پالت ها بر روی هم بدون حفاظ و قاب و سازه منجر به ریزش آنها میشود، به همین دلیل از قفسه بندی پالت راک در چنین محیط هایی استفاده میشود.
قفسه بندی پالت راک انبار دارای بدنه تمام فلزی بوده و به دلیل قدرت تحمل بالا، در تعداد طبقات آن محدودیت نبوده و تا 16 متر از کف انبار می توان ارتفاع آنها را افزایش داد.
کاربرد قفسه بندی پالت راک
با توجه به تنوع بالا در ساختار پالت ها و فراهم ساختن شرایط مناسب برای نگهداری از محصولات مختلف از قبیل بشکه، کویل و غیره، از قفسه های پالت راک در محیط های مختلف کاربرد دارد.
کاربردهای قفسه های راک
چیدمان مواد غذایی در سردخانه های صنعتی و نیمه صنعتی
انبارهای نگهداری از قطعات یدکی
کارگاه ها و تولیدی های بزرگ صنعتی و نیمه صنعتی
انبارهای نگهداری از محصولات فروشگاه های بزرگ لوازم جانبی و تکمیلی پالت راک
زیر پالتی، بازوی تقویت، زیر کویلی، پالت مشبک پروفیلی
این ملحقات و تجهیزات جانبی تکمیلی مانند زیر پالتی، بازوی تقویت، زیر کویلی، پالت مشبک پروفیلی و امثالهم که قابلیت اضافه شدن به قفسه بندی پالت راک را دارند موجب میگردد تا امکان چیدمان و نگهداری کالاهای مختلف در ابعاد و وزنهای گوناگون به صورت ایمن فراهم گردد.
صنایع و کاربری مورد استفاده از قفسه پالت راک
قابلیتهای بسیار زیاد قفسه بندی پالت راک موجب گردیده تا تقریبا تمامی سازمانها و صنایع همچون خودرو سازی، پتروشیمی، نفت و گاز، دارویی، غذایی، آرایشی، بهداشتی و … از این سیستم قفسه بندی استفاده نمایند.
سیستم قفسه بندی پالت راک جهت گروه کالاهایی که از تنوع زیادی برخوردار بوده و در عین حال حجم زیادی ندارند، انتخاب بسیار مناسبی است.
انواع جانمایی و چیدمان قفسه بندی پالت راک
یکی از عوامل بسیار مهم در چیدمان قفسه های پالت راک در داخل انبار، عرض راهروی مورد استفاده می باشد که رابطه مستقیمی با نوع ماشین گذاشت و برداشت بار دارد.
استفاده از ماشینهای نسل جدید در انبار با تکنولوژیهای به روز، علاوه بر کاهش عرض راهروی مورد نیاز، امکان استفاده از ارتفاع بیشتر قفسه بندی را نیز فراهم می سازد.
قفسه پالت راک با راهروی عریض
در این نوع سیستم قفسه بندی, عموما از ماشینهای لیفتراک جهت گذاشت و برداشت بار در قفسه ها استفاده میگردد.
عرض راهروها تقریبا 4 متر بوده و ارتفاع قفسه ها بسته به نوع لیفتراک مورد استفاده، تا 6 متر نیز می تواند تعریف گردد.
قفسه پالت راک با راهروی کم عرض
در این نوع سیستم قفسه بندی, عموما از ماشینهای ریچتراک جهت گذاشت و برداشت بار در قفسه ها استفاده میگردد.
عرض راهروها تقریبا 3 متر بوده و ارتفاع قفسه ها بسته به نوع ریچتراک مورد استفاده، تا 12 متر نیز می تواند تعریف گردد.
قفسه پالت راک با راهروی خیلی باریک
در این نوع سیستم قفسه بندی, عموما از ماشینهای راهرو باریک با نام اختصاری V.N.A جهت گذاشت و برداشت بار در قفسه ها استفاده میگردد.
عرض راهروها عموما کمتر از 2 متر بوده و ارتفاع قفسه ها بسته به نوع ماشین مورد استفاده، تا 17 متر نیز می تواند تعریف گردد. استفاده از این سیستم ظرافت و حساسیتهای خاص خود را داشته و استفاده از گایدریل در راهروهای قفسه بندی بعنوان یک اصل می بایست مدنظر قرار گیرد.
ویژگی های قفسه بندی پالت راک
در طراحی و تولید قفسه بندی پالت راک با توجه به اجزای به کار رفته در ساختار آنها ویژگی های منحصر به فردی به چشم میخورد که هر یک به شدت بر طول عمر قفسه ها و راندمان و امنیت آنها اثرگذار است.
قفسه بندی پالت راک با توجه به وزن محصولات، تعداد آنها و فضای سالن و نوع لیفتراک به صورت ردیف های یک پالت و دو و سه پالت در کنار هم قرار میگیرند.
ارتفاع، اندازه دهانه و عمق پالت ها با توجه به شرایط سالن و نوع محصولات متغییر بوده و طراحی آنها به صورت منحصر به فرد صورت میگیرد
با توجه به نوع محصولات پالت ها می توانند مسطح یا دیواره دار طراحی گردند
هر یک از سیستم های پالت راک دارای فریم کاملا مقاوم می باشند که به منظور افزایش ایمنی، مهاربندهای ضربدری و افقی و ستون در آنها قرار داده میشود.
نوع ستون ها با توجه به فاکتورهایی از قبیل فاصله طبقات، فاصله طبقه اول از زمین و بار دهانه هر پالت محاسبه می گردد.
حرف آخر:
امیدواریم که از این وبلاگ استفاده لازم رو برده باشید.
دیگر وبلاگ های ما را نیز مطالعه بفرمایید