سوله چیست؟
سیستم خود سوله چیست,سوله سازهای فلزی با سقف شیبدار است که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته میشود.
سوله هایی که در ایران ساخته می شوند معمولاً در سه نوع سوله خرپایی، سوله تیرورقی و سوله یو بی ام هستند.
کاربرد سوله برای مواردی مانند سوله کشتارگاهی، سوله دامداری، سوله ورزشی، سوله صنعتی و … است.
سوله یک پروژه مناسب و مفید عمرانی برای انواع فعالیتهای کشاورزی، صنعتی بهرهگیری بهعنوان انبار و آشیانه است.
گستره مشتریان اینگونه سازهها در دنیا و حتی ایران فراتر از چیزی است که فکرش را میکنید. پیش از هر چیزی نخست گذری خواهیم داشت بر تاریخچه و نحوه پیدایش سولهها و این که چگونه این ایده به ذهن انسان رسید که ساختمانی بدون ستون را بسازد؟ اصلاً چطور میشود یک ساختمان در شرایط مختلف جغرافیایی، گرانشی و کششی بدون استفاده از ستون روی پای خود ایستاده و در اثر زلزله دچار فرسایش و فروریزی نشود.
اجزای سازهای سوله
سولهها، از تعداد زیادی قابهای شیبدار متصل به هم تشکیل میشوند که به آنها، قابهای اصلی گفته میشود. این قابها، توسط اجزای مختلفی به یکدیگر متصل میشوند تا بتوانند نیروهای ثقلی و جانبی (باد و زلزله) وارد بر سوله را تحمل کنند.
قاب های اصلی
قاب های اصلی، از ستون ها و تیر ها تشکیل شده است. تیر شیب دار و ستون های سوله، از مهمترین و اصلیترین اجزای تشکیل دهنده سولهها هستند. به تیرهای شیبدار سوله، اصطلاحاً رفتر (Rafter) نیز گفته میشود.
در کشور ما ستونها و رفتر ها دارای ساختار غیر منشوری هستند. یعنی به دلیل تغییرات لنگر در ستون ها و رفترها، مقطعشان را در طول عضو، به صورت متغیر اجرا میکنند تا اجرای سوله ازلحاظ اقتصادی به صرفهتر باشد.
بزرگ بودن دهانهها در سولهها، باعث میشود تا ابعاد تیرها و ستونها بزرگتر از پروفیلهای موجود در بازار باشند. بدینجهت برای اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده کرد بلکه باید به صورت تیر ورق اجرا نمود.
یعنی برای ساخت تیرها و ستونها، ابتدا با توجه به مقاطع مورد نیاز، ورقها برش داده میشوند و سپس به هم جوش میدهند تا تیر یا ستون مطلوب، آماده شود. سپس ستونها را از پایین به صفحه ستون و از بالا به صورت اتصال فلنجی متصل میکنند.
پرلین (Purlin)
پرلین ها، تیرهای فرعی سقف سوله هستند که در راستای طول سوله و در فواصل معین از هم، بین قابهای اصلی قرار میگیرند. وظیفه اصلی پرلین ها، تحمل وزن پوشش سقف سوله است.
معمولاً از مقاطع سرد نورد شده z شکل یا ناودانی به عنوان پرلین استفاده میشود. پرلین ها را با استفاده از تعدادی پیچ و نبشی های اتصال دهنده به رفتر قاب های اصلی متصل میکنند.
میل مهارهای سقفی یا سگراد
لاپه ها (مقاطع z شکل و ناودانی) تحت اثر بارهای ثقلی، به شدت مستعد کمانش پیچشی جانبی حول محور ضعیفشان هستند.
بدین منظور با استفاده از میل مهارها در سقف، تلاش میکنیم تا لاپه ها را در جهت ضعیف مقطعش نگه داریم.
سگرادها، به صورت کششی مؤلفهای از نیروهای ثقلی را به رأس سوله منتقل کرده و با این کار، یک لنگر متعادلکننده حول محور ضعیف لاپه ها، اعمال کنند و میتوانند جلوی کمانش پیچشی جانبی را بگیرند.
از مقاطع میلگردی به عنوان سگراد استفاده میشود. سگراد ها را با پیچ به لاپه ها متصل میکنند.
تفاوت قفسه بندی خود سوله با قفسه بندی انبار
هر سازه ای که دارای سطوح قابل بارگذاری، که جهت نگهداری و چیدمان منظم کالا و محصولات باشد قفسه گفته میشود.
این سازه ها اغلب از جنس چوب، فلز و پلاستیک میباشند که در همه ی ابعاد زندگی کاربرد دارند.
امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی نیاز به سیستم قفسه بندی در سازمان ها و نهادها نیز دیده می شود، زیرا با افزایش عرضه و تقاضا نیاز به فضای بیشتر و سهولت در حمل و نقل کالا توسط سیستم قفسه بندی خود سوله امکان پذیر می باشد.
سیستم قفسه بندی جهت استفاده ی بهینه از فضای موجود کاربرد دارد وبا توجه به فضای مورد استفاده قابلیت اجرا به صورت ترکیبی، یکپارچه و مکانیزه را دارد.
سیستم قفسه بندی نقش مهمی در صنعت بخصوص صنعت انبارداری و لجستیک دارد.
این سیستم با توجه به فضا و نیاز کاربران قابلیت اجرا و طراحی دارد. همین ویژگی سبب استفاده بیشتر کاربران و احساس نیاز به استفاده از آن در کاربران می شود.
مزیت های خود سوله
صرفه جویی در بتن ریزی و زیر ساخت
ساخت سریع در زمان کم
استفاده بهینه از تمام محیط انبار
افزایش گنجایش ذخیره کالاها
امکان بارگذاری با لیفتراک و استاکر کرین
قابلیت ایجاد ارتفاع تا متراژ 25 متر
ثابت شدن این سازه بر روی زمین جهت استحکام زیاد
از ورق های فولادی st37 و st12 تشکیل شده است.
کاربرد قفسه بندی خود سوله
با آگاهی در مورد اینکه کاربرد قفسه بندی خود سوله چیست می توان از این تجهیزات نگهداری و انبار کالا به بهترین نحو بهره برد.
هر طبقه از قفسه بندی خود سوله به صورت استاندارد تا 3 تن تحمل بار را دارد و از این رو می توان از آن برای نگهداری انواع کالا و بار استفاده نمود.
از این رو جهت انبار نمودن انواع بار و محصول در صنایع و کارخانه ها از قفسه بندی های خود سوله بهره گرفته می شود.
از دیگر کاربرد های قفسه بندی خود سوله نگهداری مواد در انبار سرد خانه ها و خودرو سازی ها می باشد.
ویژگی های قفسه بندی خود سوله
در ساختار، اجزا و نحوه نصب و اجرای قفسه های خود سوله چند ویژگی مهم به چشم میخورد که اطلاع از آنها قبل از انتخاب برای مشتری ضروری است که عبارتند از:
با توجه به ساختار سازه قفسه های خود سوله، حداکثر تا 3500 کیلوگرم تحمل وزن بار را دارند.
بر اساس شرایط محیط و تعداد کالاهای مورد نظر برای چیدمان درون قفسه ها، تا 25 متر ارتفاع برای این سازه ها قابل اجرا می باشد.
به منظور افزایش مقاومت و استقامت قفسه ها در برابر ضربه و فشار باد و غیره، سازه بر روی زمین ثابت میشود.
ارتفاع ردیف ها با توجه به نوع کالاهای مورد نظر و اندازه و ابعاد آنها قابل تغییر می باشد.
چیدمان و برداشت کالاها از قفسه LIFO می باشد. به عبارت دیگر، بسته ها و کالاهایی که دیرتر درون قفسه قرار گرفته اند، زودتر از خارج میشوند. لذا اگر مواد چیده شده در قفسه دارای تاریخ انقضا می باشد باید در چیدمان دقت شود.
حرف آخر:
امیدواریم که از این وبلاگ استفاده لازم رو برده باشید.
دیگر وبلاگ های ما را نیز مطالعه بفرمایید